Pirkka Tapiola laudă reformele guvernului și-i mulțumește premierului, Pavel Filip. Află pentru ce

Economia Republicii Moldova înregistrează transformări, fapt care se datorează Acordului de Liber Schimb cu Uniunea Europeană, dar și a unor reforme promovate de Guvern.

Afirmația a fost făcută de ambasadorul UE la Chișinău, Pirkka Tapiola, făcută în cadrul Zilelor Automobilistice din Moldova.

Șeful delegației UE la Chișinău a mai declarat că țara noastră are potențial pentru mai mult.

”Am văzut o transformare fundamentală a economiei moldovenești, care devine o economie modernă și industrializată. Acordul de Liber Schimb crează locuri de muncă, bunăstare și noi oportunități pentru un număr mare de moldoveni.”, a declarat șeful delegației UE la Chișinău.

Pirkka Tapiola a menționat și îmbunătățirea cadrului legal pentru mediul de afaceri.

Ambasadorul a apreciat că Guvernul a decis să elimine 150 de acte obligatorii care reglementează activitatea de întreprinzător, iar numărul instituțiilor de control a fost redus semnificativ.

Calculele provizorii ale Guvernului arată că suma cheltuită de oamenii de afaceri pentru actele permisive se vor reduce cu peste 40 de milioane de lei, iar în sectorul public economiile se cifrează la peste 18 milioane anual.

”Salut efortul depus de premier în reforma administrației publice. Dați-mi voie să vă mulțumesc pentru că ați simplificat procesele regulatorii în această țară.”, a mai adăugat oficialul.

Pirkka Tapiola a apreciat că 65 la sută din exporturile țării pleacă în UE, ceea ce arată potențialul economiei Moldovei.

Șeful delegației UE a mai spus că industria automobilistică reprezintă un alt drum prin care spațiul comunitar și țara noastră devin o zonă economică integră.

Lasă un comentariu