Pînzari, la raport: În anul 2016 au fost înregistrate 38.856 infracțiuni, cu 6% mai mult

Anul 2016 a fost anul în care cei mai mulţi poliţişti au plecat din sistem. Cifra înregistrată anul trecut este cu 20 la sută mai mare decât cea din 2015. Cei mai mulţi dintre colaboratorii de poliţie nu sunt mulţumiţi de condiţiile de muncă şi de salarizare. Chiar şi aşa, numărul crimelor care au fost descoperite în 2016, rămâne mare. 

În 2016, numărul persoanelor care au plecat din sistem a crescut în comparaţie cu anii anteriori. Numărul acestora a fost cu 20 la sută mai mare faţă de anul 2015 şi dublu faţă de anul 2013.

"Vom revedea procedura de recrutare, astfel încât aceasta să fie una transparentă şi bazată pe criterii obiective, care să permită selectarea celor mai buni din cei mai buni candidaţi. Vom reviziu şi vom propune un nou sistem de remunerare, motivare corespunzătoare cerinţelor profesiei", a declarat şeful Inspectoratului General de Poliţie, Alexandru Pînzari. 

Chiar dacă rândurile poliţiştilor se răresc, în 2016, 62% dintre infracţiunile săvârşite au fost descoperite. Datele poliţiei arată că cele mai multe infracţiuni au fost săvârşite în oraşele Chişinău şi Bălţi.

"Pe teritoriul ţării au fost înregistrate 38.856 de infracţiuni sau cu 6,14% mai mult faţă de anul precedent. Infracţiunile care au înregistrat o creştere sunt: pungăşiile, furturile din apartament şi de transport", a spus şeful Inspectoratului General de Poliţie, Alexandru Pînzari. 

Potrivit poliţiei, pe lângă strategiile de motivare a cadrelor, în 2017, cei de la Inspectoratul General de Poliţie vor întreprinde mai multe acţiuni menite să micşoreze numărul infracţiunilor.

"Pentru anul 2017 am identificat 200 de acţiuni ce urmează a fi iniţiate şi sunt prevăzute peste 161 milioane de lei a fi investite în modernizarea, eficientizarea şi modernizarea poliţiei, precum şi dotarea şi implementarea şi promovarea conceptului comun activitate poliţionească comunitară", a mai spus Pînzari. 

De asemenea, Alexandru Pînzari s-a referit la mai multe crime de rezonanţă, cum ar fi crima de la Durleşti din 1 aprilie 2016. Pînzari a spus că în descoperirea acestei crime au fost antrenaţi cei mai buni specialişti care lucrează asupra mai multor versiuni, însă a refuzat să spună care sunt ele.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu