PAS şi PPDA invită din nou PSRM la discuţii

Ping-pongul politic continuă. PAS şi PPDA invită din nou PSRM la discuţii, asta chiar dacă înainte de alegerile parlamentare Maia Sandu, Andrei Năstase şi colegii lor au semnat un angajament prin care şi-au asumat, public, că nu vor participa la crearea unei coaliții de guvernare formale sau informale, inclusiv cu PSRM.

La rândul lor, socialiştii aşteaptă din partea blocului politic "ACUM" un răspuns clar în privinţa formării unei coaliţii de guvernare funcţionale. Săptămâna trecută, binomul PAS şi PPDA a propus crearea unui grup de lucru care, până în 25 aprilie, să examineze pachetul de legi privind aşa-numita dezoligarhizare a ţării.

Prin urmare, reprezentanții grupului de lucru ai blocului politic "ACUM" îi aşteaptă pe socialişti miercuri, la ora 11:00, la Parlament, ca să discute despre aceste iniţiative, precum şi despre alegerea conducerii Parlamentului.

Într-o postare pe Facebook, secretarul pentru ideologie al PSRM, Ion Ceban, a scris că socialiştii sunt dispuşi să discute cu membrii "ACUM" dacă ultimii vor accepta, public, oferta aprobată la ultima şedinţă a Consiliul Republican al formaţiunii. Mai exact, PSRM insistă pe formarea unei alianţe de guvernare şi a unui guvern de coaliţie funcţional, susţinut de o majoritate parlamentară, nu a unui executiv minoritar, aşa cum vor cei de la "ACUM".

În lipsa unui răspuns clar şi ferm, PSRM constată că PAS și PPDA nu sunt încă dispuşi să poarte negocieri serioase. Totodată, PSRM îşi exprimă îngrijorarea faţă de activitățile cu tentă unionistă, din ultimile zile, la care au participat Maia Sandu şi Andrei Năstase. Aceste acţiuni, spun socialiştii, în mod categoric, nu pot fi acceptate în formula viitoarei guvernări.

Duminică, liderii PAS şi PPDA au participat la lansarea Partidului Național Liberal din România în campania pentru alegerile europarlamentare. Până în prezent, reprezentantii PSRM și cei de la "ACUM" şi-au lansat mai multe invitații, dar s-au întâlnit o singura data. Dialogul a eșuat însă din cauza certurilor și a discuțiilor in contradictoriu.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu