PING-PONG pe tema cetăţeniei moldoveneşti a lui Traian Băsescu

Embed:

Ultimele acuzaţii ale şefului statului, Igor Dodon, la adresa lui Traian Băsescu au devenit probe în dosarul fostului lider de la Cotroceni.

Avocatul fostului preşedinte al României, care a contestat retragerea cetăţeniei moldoveneşti, susţine că, prin aceste afirmaţii, Dodon a reconfirmat că decizia are un caracter pur politic, ceea ce contravine Constituţiei.

Avocatul lui Băsescu a prezentat la proces înregistrarea ultimei conferințe de presă susţinută de Igor Dodon.

"Dacă ar fi avut cetățenie, ar fi fost acum liderul unui partid. Iar acesta este un mare pericol pentru statalitatea Moldovei. Pentru că este clar cu ce scop vine el în politica moldovenească", a declarat președintele Republicii Moldova, Igor Dodon.

Avocatul a amintit că lipsirea de cetățenie din motive politice este interzisă şi cere ca dosarul să fie examinat de Curtea Supremă de Justiţie.

De cealaltă parte, reprezentantul șefului statului a spsu că declaraţiile au fost rupte din context şi că Igor Dodon a decis retragerea cetăţeniei în baza informaţiilor prezentate de serviciile secrete. 

Următoarea ședință în acest caz va avea loc în data de 14 iulie. Până la anunțarea verdictului, cetăţenia moldovenească a lui Traian Băsescu este suspendată.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu