Pilotul finlandez Jari-Matti Latvala a câştigat pentru a treia oară în carieră Raliul Suediei

Embed:

Jari-Matti Latvala este noul lider în clasamentul general al Campionatului Mondial de Raliuri. Pilotul finlandez l-a depăşit pe campionul în exerciţiu, Sebastien Ogier, după ce a câştigat Raliul Suediei, a doua etapă a Mondialului de Raliuri.

Jari-Matti Latvala, care era lider încă de vineri în Raliul Suediei, a câştigat pentru a treia oară competiţia, obţinând, totodată, a noua victorie din carieră. Coechipierul lui Latvala de la Volkswagen, Andreas Mikkelsen, s-a clasat pe locul doi, acesta fiind cel mai bun rezultat din carieră. Mads Ostberg a încheiat raliul pe poziţia a treia, fiind la 59 secunde în spatele învingătorului.

Campionul mondial în exerciţiu, Sebastien Ogier, a avut un final mai puţin bun, nereuşind să câştige puncte în Power Stage, unde a fost doar al cincilea. La final, Ogier s-a clasat pe locul şase şi astfel a cedat prima poziţie în clasamentul general după două etape ale Mondialului de raliuri.

Noul lider a devenit Latvala, care are un avans de cinci puncte faţa de al doilea clasat, Sebastien Ogier. Pe locul trei la general este norvegianul Mads Ostberg. Următoarea etapă a Campionatului Mondial de Raliuri va avea loc în perioada 6-9 martie, în Mexic.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu