Pilotul britanic Lewis Hamilton a câştigat al şaselea său titlu de campion mondial de Formula 1

Pilotul britanic Lewis Hamilton (Mercedes) a câştigat, duminică, al şaselea său titlu de campion mondial de Formula 1, după ce a terminat pe locul secund în Marele Premiu al Statelor Unite, de la Austin (Texas), în care s-a impus coechipierul său finlandez Valtteri Bottas, scrie agerpres.ro.

Hamilton, la 34 de ani, l-a devansat pe legendarul Juan Manuel Fangio, care are cinci titluri mondiale, fiind la un singur titlu de germanul Michael Schumacher.

"Nu pot să cred, vă mulţumesc mult", a spus Hamilton, adresându-se echipei sale după ce a trecut linia de sosire în faţa olandezului Max Verstappen (Red Bull).

"Sunt bulversat. A fost o cursă foarte dificilă azi", a mai spus Hamilton, care a pornit de pe locul al cincilea pe grila de start, în timp de Bottas a plecat din pole position. "Speram să câştig azi, dar nu am putut cu aceste pneuri", a mai comentat britanicul.

Hamilton a rezistat în ultimele tururi de pistă asalturilor lui Verstappen, după ce a fost depăşit de Bottas, care a avut o strategie diferită în privinţa schimbării de pneuri.

Hamilton a cucerit un titlu mondial în 2008, cu McLaren, şi alte cinci, în 2014, 2015, 2017, 2018 şi 2019, cu Mercedes.

loading...

Lasă un comentariu