Pilotul australian de Formula 1 Daniel Ricciardo a doborât recordul lui Felipe Massa

Pilotul de Formula 1 Daniel Ricciardo a reușit o performanță notoriela Barcelona. Australianul a doborât recordul circuitului de lângă orașul catalan în cea de-a şasea zi a testelor pe care echipele de Formula 1 le efectuează înaintea startului noii ediţii a Campionatului Mondial de automobilism.

Ricciardo a parcurs un tur de pistă cu distanța de 4 kilometri și 655 de metri într-un minut, 18 secunde și 47 de miimi.

Pilotul în vârstă de 28 de ani a îmbunătățit precedentul record, ce îi aparținea, din anul 2008, brazilianului Felipe Massa.

Spaniolul Fernando Alonso de la echipa McLaren a parcurs 47 de tururi până a se opri în afara pistei din cauza unei scurgeri de ulei. Aceasta a necesitat schimbarea completă a motorului Renault.

Dublul campion mondial a revenit la final pe pistă cu câteva minute înainte de finalul sesiunii, după ce mecanicii au lucrat mai mult de şase ore pentru a remedia problema. Noul ediție de campionat în Formula 1 va începe pe 25 martie, la Melbourne, cu Grand Prix-ul Australiei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu