Pilotul australian Daniel Ricciardo a câştigat prima sa cursă din Formula 1 (VIDEO)

Embed:

Daniel Ricciardo a câştigat prima sa cursă din Formula 1. Pilotul australian de la Red Bull s-a impus în Marele Premiu al Canadei şi a oprit astfel dominaţia echipei Mercedes, care a reuşit să câştige până acum şase curse consecutive.

Daniel Ricciardo a reuşit să câştige cursa din Formula 1 de la Montreal, după ce s-a impus în faţa germanilor Nico Rosberg şi Sebastian Vettel, campionul mondial en-titre. Performanţa obţinută de australian a spart monopolul echipei Mercedes, care a câştigat primele şase curse ale acestui sezon.

"O mulţime de drapele a Australiei, e chiar frumos. Da, a fost o cursă minunată, am reuşit să mă impun la limită şi nu îmi dau seamă după câte tururi s-a întâmplat acest lucru, după 15 sau 20", a declarat câştigătorul cursei, Daniel Ricciardo.

Cursa de pe circuitul Gilles Villeneuve a avut parte şi de incindente. Brazilianul Felipe Massa de la Williams a acroşat monopostul condus de mexicanul Sergio Perez, cu două tururi înainte de sosire, dar din fericire nimeni nu a avut de suferit de suferit.

Chiar dacă a terminat pe doi în Canada, Nico Rosberg şi-a consolidat primul loc în clasamentul general al piloţilor. Germanul a acumulat 140 de puncte, după ce a profitat de abandonul coechipierului său Lewis Hamilton, care este pe doi cu 118 puncte. Podiumul est completat de Daniel Ricciardo cu 79 de puncte.

Următoarea etapă din Formula 1 este programată pe 22 iunie, în Austria, pe circuitul din Spielberg.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu