Piloţii Raliului Dakar sunt gata de o nouă ediţie. Cursa va demara în America de Sud

Embed:

Cei mai buni piloţi din lume sunt gata de noua ediţie a Raliului Dakar. Aceştia au declarat după prezentarea traseului că în 2015 competiţia va fi cu mult mai dificilă decât în ediţiile precedente.

Campionii Raliului Dakar vor să repete performanţa obţinută anul trecut şi în ediţia din 2015. Nani Roma şi Naser Al-Attiyah au declarat că sunt pregătiţi să îndeplinească obiectivul stabilit.

Cei doi piloţii spun că le va fi mai greu în această ediţie să se impună, asta deoarece în Raliul Dakar de anul viitor vor reveni cei de la Peugeot, care la sigur le vor pune probleme.

"Obiectivul meu este să câștig, aşa cum s-a întâmplat anul trecut. Mereu este dificil să învingi în Raliul Dakar, dar în acest an va fi şi mai greu. Asta deoarece vor concura piloţi cu maşini excepționale, de exemplu cum este Peugeot. Pentru mine este o nouă provocare şi sunt foarte motivat", a zis pilotul Nani Roma.

"Sunt atât de fericit că voi concura din nou cu cea mai bună maşină cum este Mini. Cred că avem tot de ce este nevoie şi voi încerca să câştig din nou Raliul Dakar", a spus pilotul Nasser Al-Attiyah.

Traseul Raliului Dakar a fost prezentat oficial, într-o ceremonie specială, organizată la Paris. În 2015 cursa va începe la Buenos Aires, va continua prin Chile şi Bolivia şi se va încheia tot în capitala Argentinei.

Formatul celei mai dificile competiţii de raliuri din lume a suferit câteva modificări esenţiale pentru ediţia de anul viitor. Astfel, piloţii vor lua startul în Buenos Aires şi vor ajunge apoi în Chile apoi Bolivia înainte de a reveni în Argentina pentru a încheia competiţia tot în Capitala acestui stat.

Raliul s-a desfăşurat iniţial între oraşele Paris şi Dakar, dar a fost transferat în America de Sud în 2009 din motive de securitate, legate de situaţia politică din statul african Mauritania. În 2015, renumita cursa va ajunge la cea de-a 37-a ediţie şi se va desfăşura în perioada 4-17 ianuarie.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu