Piloți de Formula 1, descalificați: Au consumat prea multă benzină!

Francezul Esteban Ocon, 22 de ani, pilotul echipei Racing Point Force India, și danezul Kevin Magnussen, 26 de ani, pilotul echipei Haas F1, au fost descalificați din ierarhia finală a Mareului Premiu al SUA pentru că au consumat prea multă benzină, scrie libertatea.ro

Ocon a rămas fără cele 4 puncte presupuse de clasarea pe locul 8, iar Magnussen, fără cele 2 puncte garantate de poziția a 9-a. Vina lor a fost că au „ars” prea mult combustibil.

În cazul lui Ocon, datele telemetrice au arătat că mașina lui a consumat în primul tur mai mult decât 100 de kilograme de combustibil pe oră, cantitatea maximă admisă. În ceea ce-l privește pe Magnussen, danezul a avut un consum și mai mare – 105 kilograme pe oră.

„Vina ne aparține. La urma urmei, este răspunderea noastră să păstrăm în limitele admise consumul de combustibil. Totuși, mă întreb dacă are rost ca într-un sport ca al nostru să fi nevoit să economisești combustibil”, a declarat Günther Steiner, șeful echipei Haas.

„E păcat că trebuie să economisim benzină în Formula 1 și că nu putem ataca. Fanii vor totuși să vadă o cursă spectaculoasă, dar noi nu le-o putem oferi, pentru că trebuie să fim atenți la consum. E păcat”, a afirmat Kevin Magnussen.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu