Pietonii, AVERTIZAŢI de poliţie: Oamenii care trec strada neregulamentar vor fi amendaţi

Embed:

Oamenii care trec strada neregulamentar se vor alege cu amenzi. Este avertismentul Inspectoratului Naţional de Patrulare, care a emis o serie de recomandări, în contextul în care numărul accidentelor rutiere cu implicarea pietonilor a crescut îngrijorător. 

În recomandările publicate pe site-ul instituţiei se precizează că traversarea în locuri interzise se sancţionează cu amendă de până la 200 de lei.  

În Chişinău, mulţi oameni traversează drumul neregulamentar chiar şi acolo unde există pasaje subterane sau treceri pentru pietoni. Explicaţiile sunt din cele mai bizare:

"În pasajele subterane este mizerie şi miros neplăcut. Desigur, e periculos, însă aşa drumul este mai scurt".

Şoferii sunt de acord ca pietonii care nu respectă regulile de circulaţie să fie pedepsiţi: "Aleargă, ca nişte nesimţiţi, la culoarea roşie a semaforului. Încalcă regulile de rând cu şoferii". 

Poliţiştii spun însă că le este mai complicat să-i sancţioneze pe pietoni şi speră că oamenii vor deveni mai responsabili.

Totuşi, şi conducătorii auto sunt îndemnaţi să fie mai atenţi la drum şi să cedeze trecerea pe zebre. În caz contrar, vor fi pedepsiţi cu o amendă de până la 200 de lei şi două puncte de penalizare.

Potrivit INP, în ultimile cinci zile, în țară s-au produs 31 de accidente rutiere, în 14 dintre care au fost tamponați pietoni.  

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu