Pierderile suportate, de pe urma norului de cenuşă, de companiile aeriene sunt evaluate la 1,26 miliarde de euro

Embed:

Majoritatea aeroporturilor din Europa sunt deschise. Doar în Norvegia, Suedia şi Elveţia unele aeroporturi au fost închise din nou. În urma perturbării traficului aerian, în perioada 15-21 aprilie, peste 95 de mii de zboruri au fost anulate în toată Europa.

Primele zboruri au fost anulate pe 15 aprilie. Companiile aeriene estimează că aproximativ 7 milioane de pasageri au rămas blocaţi în diferite aeroporturi ale lumii în ultimele zile. Potrivit unui studiu, majoritatea oamenilor, care au avut de suferit din cauza anulării curselor, sunt cetăţeni ai Uniunii Europene.

Momentul de vârf al crizei s-a înregistrat pe 18 aprilie, când au fost închise 80 la sută din aeroporturile din Europa. Pierderile suportate de acestea sunt evaluate la 1,26 miliarde de euro, conform Consiliului aeroporturilor din Europa. Sectorul controlului de trafic aerian a pierdut peste 25 de milioane de euro pe zi, potrivit estimărilor Asociaţiei administratorilor de trafic Canso.

În final, pierderile de productivitate, determinate de absenţa a milioane de salariaţi, care nu au reuşit să ajungă la lucru, sunt estimate la 500 de milioane de euro pe zi.

Lasă un comentariu