Pierderi uriaşe pentru compania Rusal. Toate activele firmei se află sub sechestru

Embed:

Pierderi uriaşe pentru companiile din Rusia vizate de sancţiunile impuse de Statele Unite. Potrivit Forbes.ru, mai mulţi oameni de afaceri ruşi, şi implicit firmele pe care le controlează, au pierdut 12 miliarde de dolari la bursă într-o singură zi. Pe listă se află şi Rusal, unul din cei mai mari producători mondiali de aluminiu. Averea lui Oleg Deripaska, patronul companiei, s-a redus cu 25 la sută în doar 24 de ore, după ce a pierdut 1,3 miliarde de dolari.

Tot atât a zburat şi din conturile lui Serghei Potanin, patronul Norsk Nickel. Un alt miliardar afectat este Viktor Vekselberg, care deţine o parte din acţiunile Rusal. Din cauza sancţiunilor americane, toate activele producătorului de aluminiu din Statele Unite se află sub sechestru. Iar preţul acţiunilor tranzacţionate la bursa din Hong Kong - unde este înregistrată compania - s-a înjumătăţit după includerea companiei pe lista neagră a Statelor Unite.

Washingtonul sancţionează în acest fel Moscova pentru anexarea ilegală a peninsulei ucrainene Crimeea, dar şi pentru amestecul în alegerile din Statele Unite. 

Patronul Rusal şi alţi zeci de oameni de afaceri ruşi sunt acuzaţi că ar beneficia de acţiunile agresive ale regimului Putin, pe care le şi susţin. Oleg Deripaska a avertizat că situaţia în care se află compania Rusal va afecta şi partenerii comerciali, printre care se numără şi holdingul anglo-elveţian Glencore. Noile evoluţii de pe piaţă au dus la scumpirea aluminiului pe plan mondial. Anul trecut, Statele Unite au importat din Rusia 710 mii de tone de acest fel de metal. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu