Pierdem unul dintre cele mai inteligente animale de pe Terra. Rezultatele studiilor

Populaţia de elefanţi din Africa a scăzut cu 111.000 de exemplare în ultimii 10 ani, arată un studiu recent, scrie ziare.com.

Este cea mai mare scădere din ultimii 25 de ani şi este cauzată, în principal, de braconaj, se mai arată în raportul citat de BBC. Numai în ultimii 7 ani, scăderea a fost de 30%, se mai arată în raport.

De vină însă pentru această realitate este şi faptul că elefanţii îşi pierd habitatul.

Anual, în Africa sunt prinşi de braconieri între 30.000 - 40.000 de elefanţi, vânaţi pentru fildeş. Se crede că nu ar mai există mai mult de 415.000 de exemplare.

În estul Africii, populaţia de elefanţi a scăzut cu 50% din cauza braconierilor.

Chiar şi luându-se în calcul puii de elefanţi, se pune foarte serios întrebarea dacă elefanţii vor mai fi pe Terra în decurs de o generaţie, mai ales ţinând cont de ritmul de creştere a populaţiei din Africa, care lasă fără spaţiu animalele.

Din fericire, nu toate veştile sunt proaste. În ţări că Africa de Sud, Namibia sau Uganda, numărul elefanţilor a crescut. La fel s-a întâmplat şi în Kenya sau Botswana. Din păcate, însă, succesele repurtate aici nu pot salva o întreagă specie, se mai arată în raport.

"Cantităţi tot mai mari de fildeş ilegal pleacă din Africa, mai mult decât în orice altă perioada", arată Ginette Hemley, din partea WWF.

În aceste zile (până la 5 octombrie) se poartă negocieri menite să ducă la găsirea unor noi măsuri care să protejeze elefanţii, discuţii în care sunt implicate mai multe ţări.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu