Picturile copiilor din Moldova au ajuns la o expoziţie la sediul Curții Europene a Drepturilor Omului

"Justiție – eu te văd așa", o expoziţie dedicată aniversării a XX-ea de la ratificarea de către Republica Moldova a Convenției pentru apărarea drepturilor omului și a libertăților fundamentale este inaugurată astăzi la sediul Curții Europene a Drepturilor Omului din Strasbourg, informează IPN.md

Potrivit unui comunicat de presă al Institutului Național al Justiției, citat de IPN, evenimentul este organizat în colaborare cu Reprezentanța Permanentă a Republicii Moldova pe lângă Consiliul Europei.

Expoziţia cuprinde o serie de compoziții artistice realizate de copii cu vârsta cuprinsă între 11 și 17 ani din Republica Moldova și reflectă justiția văzută de ei, cum și-o închipuie sau cum cred ei ca aceasta ar trebui să fie.

Lucrările prezentate la vernisajul de la Strasbourg au participat mai întâi la concursul republican de arte plastice cu aceeaşi denumire, în perioada 27 ianuarie – 31 mai.

Potrivit comunicatului, menirea acțiunii a fost de a informa elevii despre rolul și importanța justiției în societate şi de a susține interesul copiilor la autoexprimare prin intermediul artelor plastic.

Criteriile de care au ținut cont jurații când au ales câştigătorii au fost: originalitatea ideii, creativitate și aplicarea tehnicilor artistice.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu