"Piatra lui Ghimpu" rămâne pe loc. Juriştii de la Primărie n-au venit la judecată, din lipsă de timp

Embed:

Piatra comemorativă din Piaţa Marii Adunări Naţionale rămâne, deocamdată, pe loc. Prima şedinţă de judecată de la Curtea de Apel, la care urma să se decidă dacă va fi sau nu demontată, a fost amânată. Asta pentru că juriştii Primăriei nu s-au prezentat în instanţă, unde au fost chemaţi de Fundaţia "Soluţia" a liderului socialiştilor, Igor Dodon. 

În opinia celor de la fundaţia "Soluţia", piatra comemorativă a fost instalată ilegal. Asta pentru că, spun ei, Dorin Chirtoacă a semnat dispoziţia de amplasare a acesteia în lipsa avizului din partea Direcţiei Arhitectură.

Prin urmare, socialiştii consideră că piatra trebuia demontată imediat după ce a fost declarat neconstituţional decretul semnat de preşedintele interimar Mihai Ghimpu, prin care 28 iunie a fost proclamată "Zi a ocupaţiei sovietice". 

"Primăria municipiului Chişinău, instanţa de judecată pot tărăgăna, dar nu până la sfârşit. Oricum noi o să obţinem ce o să obţinem: demolarea acestei pietre şi vom face tot posibilul ca din contul nostru să fie instalată la baştina domnului Chirtoacă, în Coloniţa", a declarat directorul Fundaţiei "Soluţia", Vlad Batrâncea. 

Solicitaţi de Publika.md, şeful Serviciului de presă al Primăriei Chişinău, Vadim Brânzaniuc, susţine că juriştii de la Primărie nu au fost prezenţi în instanţă pentru că erau antrenaţi în alte procese. 

Piatra comemorativă a fost instalată în Piaţa Marii Adunări Naţionale la data de 28 iunie 2010. Curtea Constituţională a decis că decretul lui Mihai Ghimpu, prin care ziua de 28 iunie a fost declarată drept zi a ocupaţiei sovietice, este neconstituţional. Liderul PSRM, Igor Dodon, a declarat de mai multe ori că această piatră trebuie să fie demolată pentru că ar provoca ură şi dezbinare în societate.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu