Piaţa muncii în 2014: Persoanele cu studii superioare îşi vor putea găsi mai greu un post de lucru

Embed:

Ministerul Muncii şi Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de muncă vor prezenta astăzi prognozele şi tendinţele de pe piaţa forţei de muncă în acest an. Potrivit datelor, în 2014, persoanele cu studii superioare îşi vor putea găsi mai greu un loc de muncă. Cele mai multe posturi vacante sunt pentru croitori şi cusătorese.

Datele Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă arată că doar 36 la sută din total, adică aproape 1.800 de locuri vacante, sunt pentru cei cu studii superioare şi medii de specialitate.

Potrivit barometrulului profesiilor, medicii au şanse mai mari de angajare. Pentru ei sunt disponibile aproape 480 de locuri. De asemenea, 340 sunt pentru manageri, 94 pentru inspectori, iar 88 de locuri vacante pentru casieri.

Cea mai mare ofertă îi vizează, totuşi, pe cei cu studii medii generale şi secundar profesionale, pentru care sunt rezervate 64 la sută din totalul locurilor vacante.

Pe primele poziţii sunt cusătoresele şi croitorii, pentru care cererea depăşeşte 1.500 de locuri. Pentru operatorii de calculatoare sunt rezervate 64 de locuri, iar pentru postul de salvamar şi ajutor de educator sunt 61 şi, respectiv, 43.

Şi muncitorii necalificaţi au la dispoziţie peste 1.000 de locuri vacante.

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă estimează că, în 2014, dintre cei aproape 20.900 de şomeri din ţara noastră, peste 4.900 vor fi plasaţi în câmpul muncii. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu