Piaţa maşinilor ecologice, ÎN CREŞTERE. Topul vehiculelor prietenoase cu natura (GALERIE FOTO)

Piaţa maşinilor ecologice creşte din ce în ce mai mult la nivel global, iar diferitele tehnologii "prietenoase" cu mediul înconjurător, de la propulsia hibridă, la cea pe bază de hidrogen şi electrică, oferă o gamă largă de opţiuni oentru cei care vor şi îşi permit o maşină care nu poluează, scrie mediafax.ro.

Iată care sunt cele mai bune zece maşini prietenoase cu mediul înconjurător, din 2015:
 
1. BMW i3 are o autonomie de 130 de kilometri, cu o singură încărcare a bateriilor.
 
 
2. Volkswagen e-Golf, un model cu propulsie electrică, oferă o autonomie de aproape 135 de kilometri.
 
 
3. Nissan Leaf, de asemenea cu propulsie electrică, poate  parcurge 135 de kilometri, fără a avea nevoie de reîncărcarea bateriilor.
 
 
4. Toyota Prius, poate cel mai cunoscut model hibrid, are un foarte bun raport între consumul de combustibil şi distanţa parcursă, ajungând chiar la parcurgerea a 22 de kilometri cu doar un litru de combustibil, o performanţa importantă pentru o maşină din clasa sa.
 
 
5. Honda Accord Hybrid are o performanţă de consum de cinci litri la 100 de kilometri parcurşi, în regim combinat (călătorie în oraş şi pe autostradă).
 
 
6. Tesla Model S oferă o autonomie de drum de până la 430 de kilometri.
 
 
7.Chevrolet Volt are o eficienţă de 17 kilometri per litru de combustibil consumat şi o autonomie electrică de 611 kilometri.
 
 
8.Toyota Camry Hybrid are o eficienţă de 17 kilometri per litru de combustibil consumat.
 
 
9. Ford C-Max Hybrid consumă un litru la fiecare 17 kilometri parcurşi, în regim de traseu mixt.
 
 
10. Volkswagen Jetta TDI, un model cu motor diesel, are un consum de 6,5litri/100 de kilometri, o performanţă bună pentru o maşină din clasa sa.
 
 
11. Volkswagen XL1. Automobilul are un consum de 0,9 litri la 100 de kilometri şi emisii de numai 20 de grame de dioxid de carbon pe kilometru.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu