Piaţa imobiliară, în declin

Embed:

Piaţa imobiliară este în declin. Doar în primul trimestru al acestui an, numărul tranzacţiilor imobiliare cu apartamente a scăzut cu aproape 4 la sută faţă de perioada similară a anului trecut.

Astfel, în trei luni ale anului curent, în ţară, au fost înregistrate aproximativ 10.300 de tranzacţii cu apartamente ceea ce reprezintă o scădere cu aproximativ 300 faţă de perioada similară a anului trecut când au fost efectuate în jur de 10.600 de tranzacţii.

Tot în primul trimestru al anului 2012, cele mai multe locuinţe au fost vândute în municipiul Chişinău - 4700, ceea ce reprezintă aproximativ 50 la sută din numărul total de tranzacţii pe ţară.

"Este doar primul trimestru la anului şi există factorul sezonalităţii, de regulă, numărul tranzacţiilor creşte destul de mult în trimestrul patru şi în trimestrul doi. În 2011 noi am reuşit să înregistrăm acelaşi număr de tranzacţii sau de înregistrări la registru, care a fost şi în anul de până la criza din 2008. Speranţele pentru 2012 sunt destul de modeste, cel puţin nu va fi mai puţine înregistrări decât în 2011", a precizat şefa Întreprinderii de Stat "Cadastru" Angela Matcov.

Pe parcursul anului 2011 în Capitală au fost vândute 32 600 de apartamente din totalul de peste 50 de mii de locuinţe vândute în ţară.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu