Peugeot restilizează 107 FOTO

Deşi anul trecut a împlinit 6 ani de când a fost scos pe piaţă, Peugeot 107 este încă un model cu priză la public şi asta se vede prin multitudinea de astfel de maşinuţe pe care le vezi zilnic în trafic. Fiind în speţă o citadină adresată în special doamnelor, 107 a fost apreciată mai ales pentru designul tineresc şi agilitatea impresionantă.

Micul 107 a mai trecut printr-un facelift în 2009, care a adus modificări subtile la partea frontală, fără a se rupe de liniile care au consacrat conceptul original. Pentru că între timp filozofia de design a mărcii s-a schimbat radical, în 2012 Peugeot a operat o nouă restilizare pentru 107, tocmai pentru a-l aduce în ton cu celelalte modele din gamă. Mai exact, partea frontală a fost complet redesenată, aducând influenţe de la proaspăt anunţatul 208 şi adoptând, astfel, şi noua siglă Peugeot, introdusă de modelul sportiv RCZ. Schimbările au vizat blocurile optice, capota motorului, acum mai curbată şi profilată în jurul leului, şi panoul frontal inferior, ce include o nouă grilă a radiatorului – mai mică şi încadrată de o ramă vopsită în culoarea caroseriei.

Modificările aduse lui 107 au vizat şi partea din spate, unde întâlnim o pereche de stopuri cu dispersoare de culoare închisă. Nu trebuie omise luminile de zi cu tehnologie LED, ce sunt integrate în spoilerul frontal şi pun în evidenţă protecţiile laterale suplimentare şi proiectoarele de ceaţă.

La interior, sunt disponibile noi tapiţerii şi materiale bicolore pentru feţele uşilor şi planşa de bord care folosesc negrul ca nuanţă de bază şi amplifică senzaţia de calitate şi rafinament estetic. În funcţie de nivelul de echipare sunt disponibile noi sisteme audio, cu difuzoare suplimentare, conexiune Bluetooth plus mufă USB, volan şi schimbător de viteze îmbrăcate în piele.

Cât despre capitolul motorizări, noul 107 oferă o singură opţiune – un propulsor pe benzină de 1 litru, disponibil cu transmisie manuală cu cinci rapoarte sau opţional, una automată cu acelaşi număr de viteze. Varianta cu transmisie manulă se remarcă prin consumul declarat de doar 4,3 l/100 km şi un nivel al emisiilor de CO2 de 99 g/km.

O alegere interesantă pentru doamne va fi noua culoare “Plum”, disponibilă pe versiunea specială “Glamour” – centrată spre personalităţile cu interese în design şi modă. Sau cel puţin aşa o apreciază producătorul.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu