Petru Lucinschi susţine parcursul european al Moldovei: În UE este viitorul nostru

Embed:

Viitorul Republicii Moldova este doar spre Uniunea Europeană, însă unii păstrează în continuare o mentalitate sovietică şi nu văd că oamenii vor altceva. Declaraţia îi aparţine celui de-al doilea preşedinte al Republicii Moldova, Petru Lucinschi, şi a fost făcută la Fabrika.

"Avem 40% care susţin orientarea europeană. Noi nu ştim, nu s-a făcut o cercetare sociologică. Am fost în satul Brăviceni: sunt proiecte, salarii mai mari, de până la 4500 de lei. Acum pot spune că la Brăviceni 99 la sută sunt pentru UE. De ce se teme Rusia de UE? În anul 1994 a fost semnat Acordul de Cooperare cu UE, calea cu UE o urmăm din 98. Pentru nişte voturi la alegeri se merge până acolo că se mint oamenii. Dacă au cu 5, 10, 15, 20 de procente mai puţin la alegeri nu contează, contează ţara. Astăzi avem 900 de sate cu proiecte. Se schimbă lumea acum. Trebuie să fim cinstiţi cu oamenii", a declarat Petru Lucinschi.

Totodată, fostul preşedinte al Republicii Moldova,consideră că actuala guvernare ar trebui să comunice mai mult cu oamenii.

"Eu văd lucrul acesta care nu este prea normal. Majoritatea oficialilor sunt permanet peste hotare. Noi trebui să învăţăm unele lecţii după Ucraina. Izvorul este din interior nimeni nu va veni cu armata fără pretext. Cea mai bună familie este în care soţii nu îşi dau pretext de ceartă. În fiecare zi trebuie de întâlnit cu oamenii. Guvernanţii trebuie să ştie când discută cu oficialii europeni situaţia din interior, pentru a oferi garanţii. Oamenii trebuie de convins, este paradoxal, când nu ai cu ce să-i convingi dacă vii cu minciuni îi aduni, acum vii cu argumente şi nu-i putem convinge", a conchis fostul preşedinte al Moldovei Petru Lucinschi.

Publika.md aminteşte că Parlamentul European a abolit pe 27 februarie, regimul de vize pentru cetăţenii Moldovei. Astfel, moldovenii deţinători ai paşapoartelor biometrice, vor putea călători liber în spaţiul Schengen, cel mai probabil, din luna iulie. 

Parlamentul European a votat în favoarea liberalizării regimului de vize pentru cetăţenii ţării noastre cu 460 de voturi pentru, 40 împotrivă şi 10 abţineri.

 

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu