Petru Bogatu: Germania și Rusia pun la cale planul Ribentropp-Molotov 2, iar Moldova va ajunge sub influența Moscovei

Embed:

Germania și Rusia pun la cale planul Ribentropp - Molotov 2, în urma căruia Moldova va ajunge sub influența totală a Moscovei. Concluzia aparţine jurnalistului şi analistului politic Petru Bogatu. Asta după discuţia telefonică dintre președintele Igor Dodon şi omologul său german, Frank Walter Steinmeier, care i-a recomandat ţării noastre apropierea de Rusia pentru a rezolva conflictul transnistrean. 

Jurnalistul Petru Bogatu consideră declarațiile lui Frank Walter Steinmeier cu privire la necesitatea unei apropieri față de Rusia pentru a rezolva conflictul transnistrean drept un semnal clar că președintele german joacă așa cum îi cântă Kremlinul. 

Analistul politic îl numeşte pe Steinmeier un idiot util al Rusiei, care a menținut o relație bună cu Moscova chiar și în perioada când toată lumea o acuza pentru anexarea ilegală a Crimeei și implicarea în conflictul din Donbass.  Rădăcinile acestei simpatii ale liderului fără atribuții de la Berlin pentru ”Mama Rusie” provin încă de la mentorul său, Gerhard Schroeder, fost cancelar german și actual angajat al Gazpromului, mai scrie Bogatu. După ce acesta s-a retras din viața politică, Steinmeier a reprezentat vocea Moscovei la Berlin.

Bogatu mai scrie că acest om al rușilor care exercită funcția de președinte al Germaniei este, la fel ca și mentorul său Schroeder, un mercenar al lui Putin.

Anume Steinmeier a constrâns anterior Chișinăul să facă niște concesii inadmisibile Rusiei fără să obțină nimic în schimb, consideră analistul politic.  De asemenea, tot el, alături de ministrul de Externe german, stimulează finanțarea unor studii privind crearea națiunii civice moldovenești, lucru explicat de Bogatu atât prin apropierea lui de Rusia, cât și prin românofobia de care a dat dovadă în repetate rânduri. 

În concluzie, presiunile pe care le face Steinmeier pentru a determina Chișinăul să capituleze în fața Kremlinului și să accepte o aplanare a conflictului transnistrean conform planurilor lui Putin nu reprezintă altceva decât o tentativă de a semna un tratat Ribentropp - Molotov 2, consideră analistul politic.  Acesta a menționat că, în cadrul convorbirii telefonice cu Steinmeier, Dodon a mulțumit Germaniei pentru sprijinul acordat în procesul de constituire a actualei coaliții parlamentare, 

un amănunt care confirmă că Berlinul a acționat cot la cot cu Moscova pentru a aduce la putere alianța ACUM - PSRM. Bogatu este sigur că numărul 1 în acest joc infam a fost anume președintele german, care a negociat direct cu Putin constituirea unei coaliții contra naturii în țara noastră. 

Într-un final, Bogatu conchide că actuala guvernare Dodon - Greceanîi - Sandu - Năstase este produsul unei conspirații ruse asistate de idioții utili de la Berlin ai Kremlinului. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu