Petru Bogatu, despre decizia CC: Dodon a fost suspendat din funcție pentru că nu-și exercită atribuțiile de șef al Statului

Decizia Curții Constituționale, de suspendare a președintelui Igor Dodon, este una firească și logică. De această părere este analistul politic, Petru Bogatu, care a subliniat faptul că Dodon a fost suspendat pentru că nu și-a exercitat atribuțiile de șef al Statului.

Nu să conformat Constituției. Decizia mi se pare firească, logică, pentru că CC anterior a interpretat articolul 91 cu alte ocazii atunci cînd președintele Dodon în câteva rânduri a refuzat să-și onoreze atribuțiile constituționale în condițiile în care trebuia să investească un ministru sau cu alte ocazii.

CC a conchis că în această situație președintele poate fi suspendat din funcție pentru că este în imposibilitatea de a-și exercita atribuțiile. Cauzele sunt foarte grave refuzând să se supună legilor. Aceste 90 de zile au expirat, miroase a lovitură de stat în fruntea căreia se află din nenorocire președintele Republicii Moldova.

Era logic ca curtea să se pronunțe în așa fel pentru că anterior în condiții aproape similare, președele Igor Dodon refuză din variate motive să-și onoreze atribuțiile. CC îl suspendă din funcție. Lucrurile erau clare. Dacă CC nu făcea asta, CC ar fi contrazis propriile ei decizii anterioare. De altfel că și decizia de dizolvare a parlalementului.

Presedintele Igor Dodon care este acum suspendat a refuzat să se conformeze interpretării CC și tocmai pentru asta a fost suspendat.

CITEȘTE ȘI: CC l-a suspendat pe Igor Dodon din funcţie. Pavel Filip este preşedintele interimar al Republicii Moldova


loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu