Petroliştii se ţin de cuvânt: Un prim detailist a coborât preţul la pompă

Embed:

O companie petrolieră a ieftinit carburanții. În această noapte, benzinăriile din capitală au afişat preţuri mai mici cu 20 bani pentru benzină şi cu 15 bani pentru motorină.

După modificarea preţurilor, un litru de benzină premium costă 18 lei și 35 de bani, iar un litru de motorină poate fi cumpărat la un preț de 17 lei și 35 de bani

Șoferii spun că ieftinirea nu este semnificativă:

"Când se scumpește, se scumpește cu mai mult, cu un leu, cu un leu și mai mult, dar acum dacă s-a ieftinit cu zece, cincisprezece bănuți... asta-i o nimica toată."

"Ieftinirea asta se face numai pentru, nu știu... să ne ungă ochii. Se scumpește cu un leu și se ieftinește cu câțiva bănuți. Pentru nivelul nostru de trai și de salarii e prea scump. Ce să facem? Trăim cum putem. "

"Îmi pare bine că s-a ieftinit pentru că ne costa și pe noi cam prea mult. Pe zi cam la vreo patru sute de lei ne alimentăm. De exemplu la zece litri iată că totuși este un pic de economie."

Precedenta scumpire a  produselor petroliere a avut loc acum o lună. Ulterior, ANRE a anunţat că majorările nu sunt întemeiate.

Marţi, în cadrul discuţiilor petroliştilor cu ministrul Economiei, Andrian Candu, s-a ajuns la înţelegerea de a micşora, până la sfârşitul săptămânii, preţurile carburanţilor.

"Există o tendinţă globală de scădere a preţurilor pe bursele internaţionale. Am primit informaţii de la unele companii petroliere că în decurs de 4-5-6 zile vor scădea şi până la 50 de bănuţi la pompă", a spus demnitarul.

În ultimele două săptămâni, o tonă de benzină premium la bursele petroliere s-a ieftinit cu 100 de dolari.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu