Petrocub-Hînceşti şi-a luat adio de cupele europene în acest sezon

Embed:

Şi Petrocub-Hînceşti şi-a luat adio de cupele europene în acest sezon. După eşecul cu 0-1 cu AEK Larnaca în prima manşă a primului tur preliminar al Ligii Europei, elevii lui Lilian Popescu au pierdut cu acelaşi scor și meciul retur, disputat la Chişinău.

Căpitanul gazdelor Vladimir Ambros a irosit o şansă uriaşă de a marca în debutul reprizei secunde, când a scăpat practic de unul singur cu portarul advers.

Peste câteva minute a urmat un episod amuzant. Unul dintre suporterii grupării hînceştene a pătruns pe gazon cu steagul clubului Petrocub, însă la scurt timp a fost prins de stewarzi.

Ciprioţii au înscris singurul gol al partidei în al doilea minut de prelungiri, când Maxim Potîrniche a deviat balonul în propria poartă.

"Am întâlnit un adversar destul de organizat, destoinic, tehnic. Ne-a fost dificil din toate punctele de vedere. Am mizat pe un gol. Strategia a fost să nu scăpăm şi să marcăm. Dacă ne-am ţinut până în minutul 90, asta ne-a reuşit, însă n-am marcat", a spus antrenorul Petrocub-Hînceşti, Lilian Popescu.

"A fost un meci echilibrat. Petrocub s-a apărat mai mult, a încercat să închidă spaţiile şi a jucat pe contraatac. În aceste condiţii, este dificil să marchezi", a spus antrenorul AEK Larnaca, Imanil Idiakez.

Cealaltă echipă moldovenească din Liga Europei, Speranţa Nisporeni, s-a făcut de toată rușinea la Baku. "Albi-albaştrii" au fost spulberaţi de Neftci cu neverosimilul scor de 0-6. Azerii câştigaseră cu 3-0 și în tur şi s-au impus cu scorul cumulate de 9-0.
Sheriff Tiraspol este singura echipă, ce a rămas să reprezinte Republica Moldova în cupele europene, dar au trecut din Liga Campionilor în cea a Europei.

În turul doi preliminar al competiției "viespile" vor întâlni campioana Albaniei, Partizani Tirana.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu