Petro Poroşenko: Libertatea de exprimare a revenit în Ucraina

Embed:

Maidanul din capitala Ucrainei s-a transformat într-o mare de oameni. Zeci de mii de persoane au ieşit în centrul Kievului să marcheze un an de la izbucnirea manifestaţiilor proeuropene, care au schimbat destinul ţării.

Adunarea Populară din principala Piaţă de la Kiev a adunat o mulţime de oameni, mulţi dintre ei cu steagul naţional pe umeri. Ei au adus omagii celor care au murit pe Maidan, în timpul protestelor violente.

Foto: dailymail.co.uk

Foto: dailymail.co.uk

Ucrainenii speră că sacrificiul manifestanţilor va aduce schimbări spre bine în Ucraina.

"Acest an a trecut la fel ca şi pentru restul cetăţenilor, în stres. Au fost foarte multe momente tensionate. Cred că ţara noastră va avea realizări în viitor, deoarece acum este o perioadă în care trebuie să supravieţuim", a zis un bărbat.

Foto: dailymail.co.uk

Într-o adresare către popor, preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko, a vorbit despre lucrurile care cândva erau doar un vis, iar acum au devenit realitate datorită revoluţiei de acum un an.

"Libertatea de exprimare, de a alege şi de a protesta a revenit în ţara noastră. Dintr-o dictatură, ne-am transformat într-o democraţie parlamentar-prezidenţială, am semnat, am ratificat şi, în sfârşit, am început să implementăm acordul de asociere cu UE", a declarat preşedintele de la Kiev.

21 noiembrie a fost declarată Ziua Demnității și a Libertății în Ucraina. Este ziua în care, acum un an, 2.000 de oameni au ieşit în stradă nemulţumiţi că Ucraina a suspendat procesul de pregătire pentru semnarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu