Petro Poroşenko a promulgat legea care prevede ca şcolile în care copiii studiază în altă limbă decât cea ucraineană să fie lichidate

Embed:

Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, a promulgat legea educaţiei care prevede ca, până în 2020, toate şcolile în care copiii studiază în altă limbă decât cea ucraineană să fie lichidate. Documentul a fost votat anterior de deputaţii Radei Supreme de la Kiev.   

Autorităţile ucrainene şi-au motivat decizia prin faptul că mulţi cetăţeni vorbesc prost sau nu cunosc deloc limba ucraineană. Din cauza acestei legi, președintele României, Klaus Iohannis, și-a contramandat vizita pe care urma să o efectueze în luna octombrie în Ucraina.

Liderul de la Cotroceni crede că acest act normativ limitează drastic accesul românilor din Ucraina la educația în limba maternă.

Anterior, şi premierul Pavel Filip a declarat, în cadrul unei conferințe de presă cu omologul său ucrainean, că moldovenii și românii care locuiesc în Ucraina trebuie să beneficieze de educație în limba lor maternă.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu