Petro Poroşenko a cerut implicarea FBI în ancheta privind asasinarea jurnalistului Pavel Şeremet

Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko a cerut ajutorul UE şi al FBI în ancheta privind asasinarea jurnalistului Pavel Şeremet, informează lenta.ru

De asemenea, şeful poliţiei naţionale, Hatya Dekanoidze a confirmat faptul că agenţii FBI vor participa la ancheta în cazul morţii lui Şeremet. 

Pavel Șeremet, un cunoscut jurnalist rus, a murit după ce maşina în care se afla a explodat în capitala Ucrainei.

Deflagraţia s-a produs după ce Şeremet, care era singur în automobil, a pornit motorul şi a parcurs aproximativ cinci metri. Presa ucraineană scrie că maşina îi aparţinea redactorului șef al publicației Ukrainskaia Pravda, Alena Pritula.

 Pe Internet au apărut imagini după câteva secunde de la explozie. Mai multe persoane au intervenit până la sosirea ambulanței.
 
Pavel Şeremet avea 44 şi a activat în calitate de jurnalist în Belarus şi Rusia, iar de aproximativ cinci ani se stabilise în Ucraina. De-a lungul timpului a fost critic acerb al Kremlinului, dar şi al liderului de la Minsk, Alexandr Lukașenko.
 
În anul 1997 a fost condamnat în Belarus pentru doi ani de închisoare fiind acuzatcă ar fi primit bani de la serviciile secrete străine.
Cu toate aceste, în urma presiunilor exercitate de Moscova asupra autorităţilor de la Minsk, Şeremet a fost eliberat după ce a executase doar trei luni din pedeapsă. 
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu