Petro Poroşenko a anunţat câţi bani se pierd zilnic pentru conflictul din estul ţării

Embed:

Conflictul din est aduce Ucrainei cheltuieli de 4,5 milioane de euro pe zi. Declaraţia a fost făcută de liderul de la Kiev, Petro Poroșenko, în fața Consiliului de Securitate Națională și de Apărare. Oficialul a anunțat că Ucraina, care se confruntă cu o gravă criză economică, va aloca 5 la sută din buget pentru apărare anul viitor, față de mai puțin de un procent, în acest an. 

"Vreau să vă atrag atenţia că avem intenţia să alocăm aproximativ 5 la sută din PIB sau chiar mai mult, în 2015, pentru a face faţă ameninţărilor. Vom investi în apărarea ţării pe termen mediu şi pe termen lung", a zis Poroşenko.

Petro Poroşenko a anunţat planurile de a reintroduce serviciul militar obligatoriu. Anul viitor, în Ucraina, vor avea loc o serie de mobilizări parțiale.

"Poziţia noastră este să modificăm procedura de mobilizare în forţele armate. În viitorul apropiat, cred că în primul semestru, planific să asigur demobilizarea celor care au fost încorporaţi un an - un an şi jumătate în urmă", a declarat preşedintele Ucrainei.

Tot la şedinţa Consiliului de securitate națională și de apărare a Ucrainei a fost stabilit că pentru a contracara ameninţările teroriste şi diversioniste care există acum în ţară trebuie intensificată activitatea serviciilor de informaţii.

De asemenea, autorităţile ucrainene examinează posibilitatea introducerii unui control strict al cetăţenilor care ies din regiunea Donbass, pentru a împiedica pătrunderea unor persoane periculoase în alte zone ale ţării.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu