Petrenco: Haideţi să fim serioşi, de ce trebuie să venim la şedinţa Parlamentului?

Deputaţii comunişti rămân pe poziţie şi consideră că nu trebuie să se prezinte la şedinţele în plen ale Parlamentului, iar asta pentru că iniţiativele legislative ale PCRM nu sânt acceptate nici măcar pentru dezbatere în Parlament.

Declaraţii în acest sens a făcut deputatul comunist Grigore Petrenco, în cadrul unei emisiuni la Radio Moldova. Potrivit lui, fracţiunea PCRM nu se prezintă la şedinţele în plen pentru că “nu vrea să participe la circul ruşinos din Parlament”.

Noi nu vrem să devenim statişti şi să asigurăm cvorum. Haideţi să fim serioşi şi sinceri cu oamenii. De ce trebuie să venim la şedinţe când toate iniţiativele noastre sunt respinse la Biroul Permanent şi nici măcar nu sunt incluse pe ordinea de zi pentru dezbatere?”, s-a întrebat comunistul.

Acesta a îndemnat deputaţii din Alianţa pentru Integrare Europeană să nu mai dea vina pe fracţiunea PCRM şi lipsa acesteia de la şedinţele în plen şi să-şi asume responsabilităţile pe care le au în calitate de participanţi la guvernare, dar să nu facă scandal.

Petrenco a calificat sfârşitul sesiunii parlamentare primăvară-vară drept unul scandalos şi cu multe restanţe în ceea ce ţine de adoparea proiectelor legislative.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu