Petrecere pentru copilul rebel al Casei Regale britanice

E zi de mare sărbătoare în Regatul Unit: prințul Harry, cel mai tânăr fiu al prințului Charles și al prințesei Diana, împlinește astăzi 35 de ani. Harry ocupă locul al șaselea în ordinea de succesiune la tronul britanic, după tatăl lui, fratele mai mare, prințul William, și cei trei copii ai acestuia, prințul George, prințesa Charlotte și prințul Louis.

Prințesa Diana și Prințul Charles părăsind Spitalul St. Mary din Londra după nașterea lui Harry, al doilea fiu al lor. Foto:Hepta Povestea lui Harry a început într-o zi de toamnă, pe 15 septembrie 1984. La ora 16.20, medicii anunțau nașterea lui Harry Charles Albert David, al doilea copil al prințului Charles și al prințesei Diana, în greutate de 3,15 kilograme. Botezul a avut loc la Capela St. George de la Castelul Windsor, scrie libertatea.ro.

Pentru că cei din Casa Regală Britanică aveau o mulțime de călătorii și delegații internaționale, Charles și Diana au decis ca micuțul Harry să-i însoțească. Iar prima acțiune oficială în afara granițelor țării, cu Harry în delegația regală, a avut loc la doar un an de la naștere, în Italia. De la Grădinița Jane Mynors la Colegiul Eton Conform unui material biografic publicat de site-ul oficial al familiei regale, Charles și Diana s-au îngrijit ca Harry să aibă o educație exemplară.

La vârsta de 3 ani a fost înscris la Grădinița Jane Mynors, apoi a urmat școala pregătitoare Wetherby, ambele din Londra. La fel ca tatăl său, a făcut Școala Indepedentă din Marea Britanie, una privată. A mers la Școala Ludgrove, în 1992 și a urmat Colegiul Eton, până în 2003. Aici a studiat geografia, biologia și matematica, dar a îndrăgit și sportul, fiind pasionat de polo și rugby. După ce-a absolvit Colegiul Eton, a luat decizia de a pleca din Marea Britanie. A ales Australia, unde, pentru o scurtă perioadă, a muncit la o fermă de creștere a vitelor.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu