Petrecere pe cinste: Locuitorii din Hânceşti, sărbătoresc hramul localității

Embed:

Petrecere pe cinste în satul în satul Sofia din raionul Hânceşti. De Sfântul Ioan Teologul, aici este sărbătorit hramul localităţii.

Gospodinele au întins mesele, iar bărbaţii au avut grijă să-şi cinstească oaspeţii cu un pahar de vin nou. După ce au sărbătorit în familii, oamenii s-au strâns în centrul satului unde s-au prins în horă.

"Cu plăcere frumoasă, am venit cu toată familia la sărbătoare. Sunt bucuroasă din suflet şi sunt bucuroasă că văd sătenii mei."

De hram, casa familiei Munteanu este plină de oaspeţi. De fiecare dată, gazdele au grijă să-i primească aşa cum se cuvine.

"Pentru masa de sărbătoare am pregătit sarmale, clătite, pârjoale, carne la cuptor, învârtită. Am invitat finii de cununie şi prietenii de familie", a spus locuitoarea satului Sofia, Hânceşti, Ana Munteanu.

"Ne întâlnim cu nănaşii, cu rudele, toţi la o masă, cu bucate diferite. Asta e foarte bine că ne întâlnim în această zi."

Primarul localităţii spune că hramul este una dintre cele mai aşteptate sărbători.

"Are o semnificaţie foarte importantă pentru noi, toţi locuitorii satului, deoarece lumea după strânsul roadei, se simte mai vesel. Au strâns porumbul, şi-au strâns poama, au pus-o în butoi deja şi sunt gata să sărbătorească", a spus primarul satului Sofia, Hânceşti, Ion MÎrza.

La sărbătoare a fost invitat şi deputatul PDM, Anatolie Zagorodnîi.

"Le doresc un viitor mai bun, pentru ca copiii lor, nepoţii localnicilor care sunt aici să se bucure de un viitor luminos, iar noi, politicienii, ne străduim la maximum să depunem eforturi ca să asigurăm acest viitor luminos copiilor acestei localităţi, dar şi tuturor cetăţenilor Republicii Moldova", a comunicat deputatul PDM, Anatolie Zagorodnîi.

Sărbătoarea de astăzi este dedicată Sfântului Apostol și Evanghelist Ioan Teologul. Cu această ocazie, în biserici au fost oficiate slujbe speciale.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu