Petkov recunoaşte că a aruncat în poliţişti de Ziua Independenţei. MESAJUL IRONIC al fostului deputat

După ce au aruncat cu ouă şi pietre în forţele de ordine şi-n cei care au defilat la parada de Ziua Independenţei, reprezentanţii Platformei "DA" a mafioților Țopa și ai formațiunii pro-ruse a lui Renato Usatîi acuză poliţiştii că au folosit ilegal forţa.

La rândul său, ministrul de Interne, Alexandru Jizdan, afirmă că protestatarii au avut scopul să provoace violențe în timpul paradei militare, iar poliția a luat măsuri sporite de securitate pentru a proteja cetățenii.
Activistul, Alexandru Petkov a fost surprins de camerele video în timp ce arunca cu un obiect necunoscut în poliţişti. Petkov recunoaşte acţiunea sa.

"Cu hârtie igienică am aruncat. Asta puteţi observa clar. Am avut cu mine doar nişte chei de la maşină şi atât", a spus protestatarul Alexandru Petkov.

Despre acest lucru a confirmat și într-un mesaj pe Facebook.

Membrul Platformei "DA" a mafioților Țopa, Nicolae Josan a fost filmat în timp ce îmbulzea poliţiştii.

Mai mult, reprezentanţii "DA" au dat buzna în Piaţa Marii Adunări Naţionale, unde urma să evolueze un grup de copii. Iar părinţii au fost nevoiţi să-şi protejeze micuţii.

În cadrul unei conferinţe de presă desfăşurată în faţa Ministerului Afacerilor Interne, reprezentanții formațiunilor lui Usatîi și ai fugarilor penali Țopa au adus acuzații polițiștilor.

La eveniment a venit şi ministrul Afacerilor Interne,  Alexandru Jizdan care a explicat că forţele de ordine au asigurat securitatea participanţilor la paradă fără a încălca legislaţia.

"Poliţia nu are în dotare gaze interzise, sunt mijloacele speciale întărite de către legislaţia în vigoare. Sigur că dumnealor, acum, pot spune orice. Nu sunt nişte mijloace speciale pe care le aplică doar Republica Moldova", a declarat ministrul de Interne, Alexandru Jizdan.

Reprezentanţii Spitalului de Urgenţă au declarat că-n data de 27 august, medicii au avut 9 solicitări în Piaţa Marii Adunări Naţionale, dar niciuna dintre victime nu a avut suferit din cauza gazelor lacrimogene.

Ministrul de Interne a declarat că-n centrul Capitalei au mobilizaţi sute de poliţişti, întrucât forţele de ordine au avut  informaţii operative că manifestanţii intenţionau să întrerupă parada.

Festivitățile prilejuite de Ziua Independenței au fost umbrite de activiștii Partidului Demnitate și Adevăr, finanțat de mafioții Țopa. Aceștia, împreună cu simpatizanții lui Renato Usatîi s-au îmbrâncit cu polițiștii, care le-au blocat accesul în Piața Marii Adunări pentru un protest neautorizat.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu