Peter Michalko: Implementarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană a adus progrese semnificative Moldovei

Embed:

Implementarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană a adus progrese semnificative Moldovei. Este declaraţia şefului Delegației Uniunii Europene la Chişinău, Peter Michalko. Diplomatul a făcut o totalizare a activității sale după jumătate de an de misiune.

"Vedem că acordul de liber schimb aduce rezultate pozitive. Cresc exporturile din Republica moldova, asta aduce salarii mai bune. Ţine oamenii acasă şi să se dezvolte şi localităţilor, oraşelor, satelor acolo unde se dezvoltă ţara economic. Ne bucurăm că nivelul exporturilor din Republica Moldova în Uniunea Europeană la nivel de 66 la sută", a declarat Peter Michalko, şeful delegaţiei UE în Republica Moldova.

Oficialul a vorbit şi despre faptul că mai avem mult de lucru la capitolul combaterea corupţiei.

"Trebuie să continuăm combaterea fenomenului cel rău din societate, corupţia. Corupţia trebuie dezrădăcinată din instituţiile care sunt implicate în viaţa oamenilor. Este sistemul de justiţie, autorităţile locale sau de stat, ministerele", a menșionat Peter Michalko, şeful delegaţiei UE în Republica Moldova.

Deocamdată, potrivit lui Michalko, nu s-a stabilit încă ziua exactă când va fi acordată prima tranșă din ajutorul macrofinanciar de o sută de milioane de euro.

CITEȘTE ȘI: Iurie Leancă: Prima tranșă de 30 de milioane euro oferite de UE, ar putea ajunge în martie

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu