Peste trei milioane de venituri ilicite din contrabandă cu miez de nucă în UE și Rusia. Cui aparţine afacerea dubioasă (VIDEO)

Embed:

Mai mulți angajați ai unei societăți comerciale cu sediul în Dubăsari sunt documentaţi, fiind suspectaţi au organizat un sistem fraudulos de achiziție, import și export în Uniunea Europeană și Rusia prin contrabandă a miezului de nucă cu acte de provenienţă dubioasă.

Potrivit oamenilor legii, în consecință, bănuiţii au obținut venituri ilicite în proporţii de 3.783.629 de lei.

Astfel, pe 17 octombrie, ofițerii INI au efectuat mai multe percheziții la domiciliile persoanelor cu funcție de răspundere a entității economice vizate, iar în rezultat, au fost depistate și ridicate două arme de foc, o armă traumatică, documente cu privire la încheierea tranzacțiilor și achizițiilor dubioase, precum și agende în care erau înregistrate informații relevante. 

Pe acest caz a fost iniţiat un dosar penal pentru contrabandă.

Suspecții riscă de la 3 la 10 ani de închisoare, iar conducerea societății comerciale riscă o amendă de până la 550.000 de lei, privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate sau lichidarea definitivă.

Totodată, organul de urmărire penală urmează să cerceteze circumstanțele păstrării neglijente a armelor de foc şi muniţiilor depistate și ridicate, iar în cazul în care vinovăția suspecților va fi demonstrată, aceștia riscă o amendă de până la 42.500 de lei sau până la trei de ani.

 

Lasă un comentariu