Peste șapte tone de cocaină au fost confiscate în Columbia într-o singură zi

Mai bine de șapte tone de cocaină au fost confiscate în Columbia, în cursul a două operațiuni derulate într-o singură zi, informează b1.ro. Drogurile aveau ca destinaţie America Centrală şi de Nord.

Într-o primă operațiune au fost confiscate peste cinci tone de cocaină ascunse într-un hambar din localitatea Tumaco, din sud-vestul țării, arată poliția și marina columbiană.

Poliția columbiană a precizat că au fost distruse cinci laboratoare de fabricare a cocainei, într-unul dintre acestea aflându-se "o ascunzătoare cu 5.293 de tone de cocaină". Drogurile erau pregătite să fie expediate pe mare spre America Centrală, la bordul unuia din submarinele de mici dimensiuni folosite de traficanți.

În cursul unei a doua operațiuni, autoritățile au confiscat 2,3 tone de cocaină în largul orașului Cartagina, în nordul Columbiei, a anunțat marina columbiană.

Potrivit ONU, Columbia este primul producător mondial de frunze de coca, materia primă pentru cocaină, și cel mai mare producător de cocaină, cu 646 de tone în 2015.

Cu această captură, Columbia a ajuns la 213 tone de cocaină confiscate de la începutul anului, o "cifră record" chiar şi pentru această țară. În 2015, 252 de tone au fost confiscate pe întreg parcursul anului, ceea ce a reprezenta la acea vreme o creștere de 71% comparativ cu 2014, când au fost confiscate 148 de tone.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu