Peste opt mii de porumbei au fost găsiţi morţi pe străzile unui orăşel din Italia

Embed:

Aproximativ 8.000 de porumbei au fost găsiţi morţi de-a lungul unui drum în apropierea orasului Faenza, din nordul Italiei. Locuitorii acestuia au declarat că păsările cădeau precum bulgării de zăpadă şi ca aveau pete albastre pe cioc. Cazuri asemănătoare au fost înregistrate şi în Canada, lângă Quebec.

Peste 80 de porumbei au murit lângă o fermă de lângă Quebec, din cauze necunoscute. Specialiştii spun că nu există o legătură între porumbei morţi din Canada şi cazurile de păsări moarte din alte locuri ale lumii. Este invocat motivul că primele decese au fost înregistrate în decembrie.

În Italia testele efectuate au arătat că păsările au fost otrăvite. Cu toate acestea, experţii spun că rezultatele exacte vor fi gata abia într-o săptămână. Ei susţin că frigul ar putea fi o cauză a morţii porumbeilor.

La începutul anului, o mie de păsări au murit în Arkansas, Statele Unite, iar oamenii de ştiinţă s-au grăbit să anunţe că artificiile ar fi fost de vină pentru acest eveniment.

După câteva zile, alte câteva sute de păsări au murit în Suedia, Noua Zeelandă şi Brazilia. Şi fauna acvatică a avut de suferit. Sute de tone de peşte mort au fost găsite în Brazilia şi Statele Unite. Cauza decesului rămâne şi de această dată necunoscută.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu