Peste o sută de tineri au pichetat Ambasada Federaţiei Ruse şi Ministerul de Externe

Embed:

Protestele faţă de prezenţa armatei ruse pe teritoriul Moldovei a continuat şi astăzi, în Capitală. Peste 100 de tineri ai mai multor organizaţii neguvernamentale atât din ţară cât şi din România au pichetat Ambasada Rusiei dar şi Ministerul de Externe.

Cei peste o sută de tineri au cerut şi astăzi eliminarea armatei ruse de pe teritoriul Moldovei, o anchetă transparentă în cazul tânărului împuşcat, în prima zi a anului, de pacificatorul rus, dar şi expulzarea ambasadorului Rusiei Valeri Kuzmin. Şi asta pentru afirmaţiile ironice făcute după acest incident tragic, potrivit cărora tânărul ar fi avut şi el o parte din vină deoarece el conducea beat o maşină furată. Informaţie care, ulterior, a fost dezminţită de poliţişti.

Ca protestul să le fie auzit, tinerii au pornit în marş de la ambasada Rusiei, până la Ministerul de Externe. Niciun reprezentant al acestor instituţii, însă, nu au ieşit să vorbească cu tinerii. Prin urmare, tinerii promit proteste de amploare inclusiv în faţa Guvernului.

Un tânăr de 18 ani a fost împuşcat, în prima zi a anului, de un militar rus la un post al trupelor de menţinere a păcii de lângă Vadul lui Vodă. Incidentul a generat proteste în Moldova şi în străinătate.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu