Peste O SUTĂ de soldaţi moldoveni pleacă în SUA pentru o instruire şi colaborare cu Garda Naţională a Carolinei de Nord

Peste 100 de soldați din cadrul Armatei Naționale a Republicii Moldova s-au adunat, ieri, 26 iunie, în apropierea Ministerului Apărării pentru o inspecție finală și pentru instrucțiuni din partea șefului Apărării, Generalul de Brigadă, Igor Cutie, înainte de o vizită în Statele Unite ale Americii.

În 28 iunie, soldații vor urca la bordul unui Boeing 767-200 de pe Aeroportul Internațional Chișinău pentru a merge la Centrul Național de Instruire al Armatei SUA de la Fort Irwin, California, unde vor participa la exercițiul "Agile Hunter", scrie Ambasada SUA la Chişinău într-un comunicat de presă.

Exercițiul se va desfășura pe o perioadă de 20 de zile și reprezintă partea culminantă a unei serii de exerciții comune cu o durată de cinci ani, implementat prin intermediul Programului de parteneriat cu Garda Națională a Carolinei de Nord.

De mai bine de 20 de ani, parteneriatul continuă să stabilească o relație de apărare puternică între cele două țări, precum și să furnizeze instruiri militare de nivel superior, se mai arată în comunicat.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu