Peste o sută de persoane s-au înscris la festivalul internaţional de dans modern de la Chişinău

Embed:

Ştiţi ce înseamnă "improvisation-contact" sau jazz modern? Sunt stiluri contemporane de dans care încă nu sunt foarte cunoscute publicului larg de la noi, dar care constituie o adevărată provocare pentru amatorii de dans. Aceştia nu au ratat şansa de a admira şi învăţa mai multe mişcări scenice. Astfel, peste o sută de persoane s-au înscris la un festival specializat.

"Oamenii vin să înveţe. Sunt de vârste şi profesii diferite. Ei vin cu mare plăcere, iar noi vrem ca toţi să danseze, să simtă dansul, să se simtă liber, să trăiască bine şi frumos, să fie sănătoşi", a spus organizatorul festivalului Tatiana Popescu.

În cadrul festivalului internaţional de dans modern, participanţii au posibilitatea să ia lecţii de la coregrafi renumiţi. Organizatorii spun că la festival participă profesionişti şi amatori de diferite vârste şi profesii din toată lumea.

"Eu sunt din Polonia şi predau dansul "improvisation-contact" la Festivalul din Moldova. -De ce faceţi asta? -Răspunsul este foarte simplu: este pasiunea mea şi iubesc acest lucru", a menţionat profesorul de dans Mihail Rotajski.

Cei care vor să înveţe stiluri noi de dans s-au arătat entuziasmaţi de tehnicile pe care le-au descoperit aici. Participaţii la festival spun că aici dansează, învăţă să-şi coordoneze mişcările şi corpul.

"Noi facem improvizaţie de contact. Asta e o emancipare, o dezvăluire de sine, sunt nişte zboruri, o fantezie interioară. Şi toate acestea se regăsesc în dans", a spus un participat la festival.

Festivalul internaţional de dans modern se încheie astăzi.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu