Peste o sută de kilograme de produs netestat şi neînregistrat depistate în mai multe grădiniţe din Capitală

Embed:

Autorităţile au ridicat de la mai multe grădiniţe din Capitală peste o sută de kilograme de apilarnil, un produs apicol cunoscut sub denumirea populară de "lapte de trântor". Specialiştii susţin că micuţii consumau acest produs o dată pe zi, fără ca acesta să fi fost testat sau înregistrat.

"Laptele de trântor" este un produs apicol obţinut din larve de trântor şi este consumat pentru întărirea sistemului imunitar. Acesta a fost inclus în meniul copiilor din 50 de grădiniţe din Chişinău la recomandarea direcţiilor Educaţie din sectoarele Centru şi Botanica. Reprezentanţii Centrului Municipal de Sănătate Publică susţin că produsul nu putea fi utilizat fără aprobarea medicilor.

"Laptele de trântor este un produs care nu este înregistrat, nu este notificat, nici studiat. De aceea şi au fost aceste evaluări pentru a fi retras din realizare. Nu putem spune dacă este sau nu benefic, nu s-a studiat acest produs", a menţionat Trofim Ostalep, şef secţie sănătatea copiilor.

Reprezentanţii Centrului de Sănătate Publică susţin că responsabilii care au decis să includă apilarnilul în meniul copiilor riscă amendă. Totodată, şeful Direcţiei Generale Educaţie, Tatiana Tverdohleb, spune că a aflat despre acest caz din presă.

"Sancţiunile sunt multiple, de la avertizări până la eliberări din serviciu, în dependenţă de gravitate", a precizat aceasta.

Şefii direcţiilor de învăţământ din sectoarele Centru şi Botanica nu au fost de găsit pentru a comenta cazul. Întreaga cantitate de apilarnil a fost restituită furnizorului, o întreprindere din Criuleni.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu