Peste nouă mii de moldoveni au ieşit din ţară, în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere fluxul de persoane a constituit 32 116 traversări, dintre care 16 315 de treceri au fost înregistrate pe sensul de ieșire din Republica Moldova. La fel, din totalul de traversări persoane un număr mai mare a fost al trecerilor cetățenilor moldoveni – 17 667 traversări, dintre care 9 072 treceri - la ieșire din țară.
 
Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei au fost:
  • PTF Leușeni – 6 524 traversări persoane;
  • PTF Sculeni – 4 778 traversări persoane;
  • PTF Aeroportul Internațional Chișinău – 4 522 traversări persoane;
  • PTF Otaci – 3 651 traversări persoane;
  • PTF comun Criva - 2 186 traversări persoane;
  • PTF Giurgiulești-Galați – 2 051 traversări persoane.
Valorile traficului de mijloace de transport a prezentat un număr de 8 255 traversări, dintre care un număr mai mare a vehiculelor înmatriculate în străinătate – 4 128 treceri.
 
În această dimineață, 7 februarie 2020, pe parcursul a unei ore și jumătate nu a activat punctul de trecere Mirnoe, motivul fiind lipsa energiei electrice pe teritoriul Ucrainei. La fel, de la ora 06:00 nu activează punctul de trecere Cahul. O defecțiune tehnică a generatorului a condus la întreruperea curentului electric, în prezent specialiștii întreprind măsuri privind înlăturarea deficiențelor. Despre orice schimbare de situație la frontieră pe parcursul zilei, vom reveni suplimentar.
 
Totodată, pe parcursul a 24 de ore, polițiștii de frontieră au înregistrat următoarele acțiuni ilegale:

- patru persoane au încălcat regimul zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere;
- un caz de trafic ilicit de bunuri;
- o tentativă de trecere a frontierei cu document falisificat;
- doi cetățeni străini au depășit termenul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova;
- trei încălcări a regulilor de folosire a vinietelor;
- patru persoane au fost identificate la controlul trecerii frontierei de stat cu consemn național și internațional;
- o întrevedere de frontieră cu omologii țărilor vecine, pe linia schimbului de date și informații.
 
În scopul susținerii participanților la traficul transfrontalier, Poliția de Frontieră recomandă:

- verificarea, din timp, a valabilității şi statutului documentului de călătorie în baza căruia se traversează frontiera de stat.
- tranzitarea tuturor punctelor de trecere existente la graniţă, pentru a nu suprasolicita doar unele dintre ele și pentru a evita formarea rândurilor.
- îndemnăm agențiile de turism să notifice Poliția de Frontieră, în prealabil cu 24 de ore, despre sosirea grupurilor de turiști în punctele de trecere.
- manifestarea de înțelegere, răbdare și disciplină, ținând cont de regulile de aflare și traversare a frontierei de stat. permiterea trecerii tuturor formalităților de frontieră a motocicliștilor, fără a sta în rând cu alte tipuri de mijloace de transport.
- în cazurile în care apar întrebări cu privire la situația în punctele de trecere, dar și ce documente sunt necesare la traversarea frontierei de stat, călătorii sunt îndemnați să contacteze LINIA VERDE: 022 259 717.
loading...

Lasă un comentariu