Peste două sute de tineri de la FRIȘPA și-au luat diplomele de licență și master

Embed:

Peste două sute de absolvenţi ai Universității de Stat din Moldova sunt gata să devină viitori diplomați sau funcţionari. Tinerii și-au luat diplomele de licență sau masterat și, copleșiți de emoții, le-au mulțumit părinților și profesorilor pentru sprijinul oferit.

Cei mai buni studenți și-au primit actele de studii chiar de la președintele Parlamentului, Andrian Candu. 

Proaspeții absolvenți spun că, în anii de studii, au avut parte și de situații dificile, dar efortul a meritat. Cei mai mulţi își doresc să devină primari, diplomați sau politicieni.

"Un diplomat trebuie să facă față oricărei situații, pentru că reprezintă, în primul rând, interesele statului său. Eu știam de când eram prin clasa a XI-a că voi face relații internaționale, pentru că eram pasionat de acest domeniu. "

"Mă simt ușurată și foarte împlinită. A fost un obstacol pentru mine și scopul a fost atins. Poate voi face și masterat, dar sper că voi reuși să mă și angajez. "

Andrian Candu i-a sfătuit pe absolvenţi să fie curajoși șă să nu renunțate la visuri.

"Vă încurajez să participați la concursurile de angajare, pentru că sunt funcții. Chiar și Parlament avem, de exemplu, 12 funcții vacante. La Guvern, în general, se merge printr-o reformă și vor exista alte locuri vacante", a comunicat președintele Parlamentului, Andrian Candu.

Viitorii studenţi care vor să studieze la FRIŞPA pot alege între trei specializări: relații internaționale, științe politice sau administrație publică.

"Pe parcursul ultimilor trei ani, păstrăm aceeași dinamică. În acest an, au absolvit 239 de studenți, dintre care 164 și-au luat diploma de licență și 75, cea de masterat", a afirmat decanul FRIȘPA, Alexandru Solcan.

Taxa anuală de studii la Facultatea de Relații Internaționale și Științe Politice și Administrative este de 7.500 de lei. Pentru anul viitor sunt oferite 30 locuri bugetate.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu