Peste două milioane de ţigări de contrabandă, camuflate în zahăr, confiscate de poliţişti. Ce schemă frauduloasă au utilizat indivizii

Embed:

Captură deosebit de mare de ţigări de contrabandă a fost reţinută la Punctul de Trecere Sculeni. Poliţiştii  au reţinut în flagrant 2 cetăţeni români care încercau să treacă prin frontiera Republicii Moldova 200 de cutii a câte 500 de pachete de tigări, echivalent a două milioane de ţigarete. Acestea urmau să fie transportate în Spania, valoarea produselor fiind estimată la un milion lei.

Potrivit procurorului Victor Cazacu dacă marfa ar fi trecut frontiera de stat a Moldovei şi ar fi fost comercializată în Spania sau în unul dintre statele europene, valoare acestora s-ar fi ridicat 120.000 mii euro sau două milioane de lei. 

Astfel, la începutul lunii martie trei cetăţeni spanioli în comun cu o persoană în vârstă de 75 de ani au venit pe teritoriul Republicii Moldova unde s-au întâlnit cu doi cetăţeni ai Romaniei, cei din urmă având rolul de şoferi ai unui TIR. În schema frauduloasă a fost implicată şi o femeie originară din Moldova.  

Prin urmare, aceştia au implementat metoda de camuflare a acţiunilor infracţionale pentru a ajunge la scopul bine determinat şi anume trecerea ilegală a frontierei Republicii Moldova a ţigărilor. Potrivit înţelegerii între cele două părţi, grupul de spanioli au procurat ţigări de pe teritoriul Republicii Moldova care ulterior au fost ascunse în locuri special amenajate încărcate cu zahăr. Incidentul s-a produs la punctul de trecere Sculeni. 

"Această acţiune infracţională era camuflată sub efectuarea unui export al zahărului de la un producător autohton către o companie privată din Spania. Ţigările care au fost reţinute nu sunt autohtone, New York 500 este o marcă care nu există pe teritoriul Republicii Moldova, preponderent este specifică regiunii spaniole" a spus Alexei Bacos, şef direcţie INI al IGP.

 

 

 

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu