Peste două milioane de ruşi au plonjat în ape îngheţate pentru a marca Boboteaza

Embed:

Milioane de creștini ortodocși de stil vechi din întreaga lume au marcat duminică una dintre cele mai importante sărbători religioase - Boboteaza. Tradiția scăldatului în apele reci a fost respectată şi anul acesta în Rusia, iar oamenii au făcut cozi la copci, chiar dacă în unele regiuni termometrele arătau minus 50 de grade. Locuitorii Moscovei nu au fost însă atât de norocoși.

Din cauza temperaturilor cu plus, gheața este foarte subțire, așa că a fost construită o platformă. Totuși, aproape 100 de mii de oameni din capitala rusă au participat la slujba de sfințire a apei, după care s-au scăldat. Chiar și în condiții de temperaturi anormal de ridicate, credincioșii spun că oricum e frig.

Dacă la Moscova termometrele indică temperaturi cu plus, în regiunea Iakutia, oamenii s-au scăldat pe -30 de grade în râul Lena.

În total, peste două milioane de persoane au luat parte la tradiţia de duminică a scufundării în apă îngheţată, potrivit Ministrului rus de Interne.

Peste 40.000 de agenţi de ordine au fost mobilizaţi la cele peste 9.000 la locuri unde au fost amenajate astfel de îmbăieri ritualice, în special pe lacuri şi râuri. Nu au fost semnalate incidente.

 

loading...

Lasă un comentariu