Peste două mii de pompieri luptă cu un incendiu de pădure, izbucnit într-o provincie chineză

Embed:

Omul pare încă o dată neputincios în faţa naturii. Peste două mii de persoane luptă cu flăcările izbucnite într-o pădure din provincia chineză Yunnan. În acelaşi timp, echipele de salvare şi locuitorii oraşului Townsville, din Australia, înlătură consecinţele furtunii care s-a abătut în zonă.

2.200 de pompieri şi locuitori din provincia chineză Yunnan încearcă să stingă un incendiu de pădure care a izbucnit sâmbătă. Echipele de salvare au intervenit cu buldozere şi elicoptere pentru a împiedica răspândirea flăcărilor.

În ultimii trei ani, regiunea se confruntă cu o gravă secetă, care a lăsat milioane de oameni fără apă. Yunnan este a doua cea mai împădurită provincie din China, 47 la sută din teritoriul său fiind acoperit de păduri.

11 oameni au fost răniţi, peste 30 de case au fost avariate, aproape 17.000 de familii au rămas în beznă şi zeci de copaci au fost doborâţi la pământ. Asta după ce o furtună, însoţită de rafale de vânt de până la 110 kilometri pe oră, s-a abătut asupra oraşului Townsville, din nordul Australiei. Furtuna tropicală a adus preciptaţii abundente, iar potrivit autorităţilor, câteva zeci de familii au fost nevoite să îşi părăsească locuinţele care au fost inundate.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu