Peste două mii de copii din familii defavorizate au primit daruri de Crăciun din partea Guvernului

Embed:

Peste două mii de copii din familii defavorizate au primit daruri de Crăciun. Pungile cu delicii au fost împărţite de angajații Poliției Naționale în cadrul Caravanei de Crăciun. Iniţiativa de a aduce căldura sărbătorilor de iarnă celor mai trişti aparţine prim-ministrului Republicii Moldova, Pavel Filip.

Astăzi, oamenii legii au împărţiţi daruri în Sudul şi Nordul ţării.

Centrul oraşului Comrat s-a transformat astăzi într-un loc de poveste pentru copii din mai multe instituţii rezidenţiale din sudul ţării. Micuţii au dansat în jurul bradului, au făcut cunoştinţă cu Moş Crăciun, iar la final au primit câte un cadou.

Directorii instituţiilor susţin că astfel de evenimente îi fac pe discipoli să uite de griji şi să se bucure de copilărie.

"Sărbătoarea de astăzi este foarte interesantă şi bună pentru copii noştri, mai ales pentru cei care din cauza unor probleme se află în instituţia rezidenţială. Este o ocazie foarte bună să venim să facem întâlniri cu semenii lor", a spus Ecaterina Marinciu, directorul adjunct al şcolii-internat din Ceadîr-Lunga.

Pe lângă daruri, micuţii au fost informaţi şi despre regulile de care trebuie să ţină cont pentru a fi în siguranţă.

"Am venit să informăm copii despre cum să se comporte în traficul rutier, sum corect să se comporte atunci când merg, conform tradiţiilor, la urat, la colindat să se ferească de hoţi, de rău făcători. Să fie în siguranţă şi să se ferească de petardele care sunt periculoase", a spus Daniel Mazepa, specialist al serviciului securitate publică al IGP.

Cu daruri din partea poliţiştilor s-au ales şi mai mulţi locuitori ai oraşului Bălţi.

Acţiunea va continua şi mâine în mai multe raioane din ţară.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu