Peşte cu paraziţi în vânzare. ANSA a demarat o anchetă de serviciu

Embed:

ANSA a demarat o anchetă de serviciu, după ce premierul Maia Sandu a anunţat că 73 de loturi de peşte cu paraziţi ar fi ajuns în şcoli, spitale, penitenciare şi în pieţele din ţară.

Potrivit reprezentanţilor ANSA, investigațiile întreprinse cuprind structurile de nivel teritorial, central al Agenției și Centrul Republican de Diagnostică Veterinară. 

PUBLIKA.MD aminteşte că produsele congelate şi contaminate au fost importat în perioada 20 august - 4 octombrie. Despre aceste nereguli ar fi ştiut Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor şi reprezentanţii Centrului Republican de Diagnostică Veterinară.

Abaterile au ieşit la iveală după ce Corpul de control al prim-ministrului, în colaborare cu poliţia, au efectuat mai multe controale la ANSA şi la laboratorul specializat în verificarea produselor importate. În urma acestor acţiuni a fost deschisă o cauză penală. 

Premierul Maia Sandu a dispus să fie organizate verificări şi de Ministerul Educației, cel al Justiției și Ministerul Sănătății. Poliția și angajații ANSA vor trebui să efectueze controale în piețe și locurile de vânzare a peștelui de import. Premierul a cerut ca numele companiilor implicate în această schemă să fie introduse în lista de interdicție la Agenția de Achiziții Publice ca să nu mai poată livra produse instituțiilor publice.  În context, prim-ministrul a spus că aşteaptă de la Procuratura Generală, CNA şi judecători să aplice pedepse dure celor care se fac vinovaţi de această situaţie. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu