Peste 90% dintre moldoveni folosesc internetul de mare viteză, arată ANRCETI

Tot mai mulţi moldoveni preferă internetul de mare viteză. Anul trecut, numărul abonaţilor la serviciile în bandă largă a crescut cu 60% de anul 2008, arată un raport prezentat de Agenţia pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice.

Datele Agenţiei pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice arată că, anul trecut, s-au abonat la internet peste 200.000 de moldoveni. Dintre aceştia, peste 90% s-au conectat prin cablu şi fibră optică şi doar 8% au accesat reţeaua globală prin linie telefonică.

Datele agenţiei arată că, din numărul total al abonaţilor la internetul de mare viteză, mai mult de jumătate sunt din Chişinău. Rata de penetrarea a internetului în bandă largă a crescut şi în municipiul Bălţi, unde numărul abonaţilor a crescut cu 15%ă. Cu toate acestea, în celelalte regiuni din ţară, de fibră optică beneficiază doar locuitorii oraşului Orhei.

Deşi raportul prezentat de Agenţia pentru Reglementare în Comunicaţii arată că, anul trecut, rata de penetrare a internetului de mare viteză s-a majorat cu aproape 6% în comparaţie cu anul 2008, valoarea acestuia este mai mică în comparaţie cu ţările din Uniunea Europeană, unde media este de aproape 24%.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu