Peste 8 tone de metale feroase, depistate într-un TIR la la Postul Vamal Sculeni. Cui îi aparţine marfa

Peste 8 tone de metale feroase au fost depistate de forțele de ordine, după ce pe teritoriul postului vamal Sculeni a fost stopat un TIR, la volanul căruia se afla un bărbat de 45 de ani, domiciliat în municipiul Chişinău.

În urma verificărilor au fost depistate și ridicate peste 8.000 kg de resturi şi deşeuri de metale feroase, dintre care 3.000 kg de metale fiind declarate, iar celelalte 5.000 kg fiind tăinuite de reprezentanții firmei. Totodată, suspecții au efectuat o tentativă de export ilegal prin metoda includerii în documentele vamale a datelor neveridice privind categoria, tipul și cantitatea mărfii. 

Potrivit oamenilor legii, marfa aparţinea unei întreprinderi cu capital strain, fondator fiind un cetățean italian. Metalul era transportat din orașul Ungheni, destinat pentru a fi exportat prin contrabandă în România.

Metalul a fost depozitat pentru păstrare la o întreprindere specializată în acest domeniu. Ulterior, va fi efectuată expertiza pentru a stabili tipul şi valoarea mărfii. La moment, fondatorul firmei se eschivează de organele de drept și de răspunderea penală, părăsind hotarele Republicii Moldova.

Poliţia a iniţiat o cauză penală. Conform legislației în vigoare, persoanele culpabile de "Contrabanda" se pedepsesc cu închisoare de la 3 la 10 ani.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu